Concept
We maken op uw feestlocatie één of meer grote pannen paella klaar.
Uw gasten snuiven tijdens het aperitief al de heerlijke geuren op en geïnteresseerden kunnen de bereiding mee volgen aan de pan.
De populairste paella voor grotere groepen is de "paella mixta". Met ingrediënten van het land en uit de zee ("mar y tierra"): gamba's, mosselen en schelpen, inktvis, paprika, erwtjes, kippenboutfilet.
Kortom, met de paella-ingrediënten zoals we die in België gewend zijn. Met als extraatje stukjes chistorra, een typisch en zeer smaakvol Noord-Spaans worstje dat we, net zoals de paellarijst, rechtstreeks van de producent importeren.
Rijkelijk gevuld en voor ieder wat wils dus maar geen "decadentie". El sabor del arroz, de smaak van de rijst, is immers de belangrijkste troef van een goede paella! Ingrediënten van topkwaliteit, kruiding met o.a. gerookt paprikapoeder en een royale dosis saffraan, salmorreta en een smaakvolle kippebouillon / visfumet helpen hierbij.

Maar een andere keuze is even goed mogelijk: bv. paella de carne (met 3 soorten vlees en groentjes), paella de mariscos (uitsluitend zeevruchten, paprika en erwtjes, klaargemaakt in een fijne vis- en schaaldierenfumet), vegan paella (boordevol groentjes en fijne kruiden) of paella negra ("zwarte" paella met inktvis en inktvisinkt). Vanaf een bepaald aantal eters (meer info verder op deze pagina) kunnen we ook meerdere soorten klaarmaken.
Onze jarenlange ervaring en regelmatige tripjes naar Valencia, waar we onze leveranciers bezoeken en bij een bevriende lokale chef onze vaardigheden bijschaven en inspiratie opdoen, zorgen ervoor dat onze recepten heel langzaam verder evolueren. Elke chef of hobbykok met een passie voor paella weet immers dat je met dit fantastische gerecht nooit klaar bent!
Praktische info
VERLOOP
We komen 1,5 tot 2 uur op voorhand aan en zetten alles klaar. De bereiding zelf duurt ongeveer 45 minuten.
20 personen is het minimumaantal om te koken op locatie. Zijn jullie met iets minder? De dag nadien is de paella nog even lekker ;-), en vanaf 10 personen maken we op afspraak grote pannen klaar om af te halen: klik hier voor meer info.
PRAKTISCHE PUNTJES
We koken op gas en hebben alles bij dus we kunnen overal uit de voeten! Toch zijn er enkele praktische puntjes die we steeds vooraf met u bespreken (telefonisch of in onze winkel). Dit zijn de belangrijkste:
- Is er, in geval van slecht weer, een plek voorzien die bescherming biedt tegen regen en wind (een afdak of een tent)? In geval van warm en zonnig weer is het ook heel belangrijk om een schaduwplek te voorzien (een tentje of natuurlijke schaduw). Zelf brengen wij geen tent mee.
- Heeft u een tafel op overschot die wij kunnen gebruiken om onze ingrediënten op te zetten? Zo niet zorgen wij voor een klaptafel voor kleinere feesten. Bij grotere feesten dienen in elk geval tafels voorzien te worden.
- Is er een stopcontact in de buurt waar wij ons inductievuur kunnen aansluiten voor het opwarmen van de bouillon?
- Op welke ondergrond mogen wij ons vuur opstellen? Gelieve zeker een seintje te geven indien deze gevoelig zou zijn voor vetspatten. Als dat het geval is kunnen wij op aanvraag zorgen voor een vloerbescherming.
- Welke drank wordt best voorzien? Paella is niet moeilijk te combineren: zowel wijn (wit, rood of rosé) als de meeste bieren combineren goed. Net als water ;-), in een karafje met wat citroenpartjes en wat munt smaakt het nog beter!
- Zijn er vegetariërs, allergieën (bv. aan mosselen of schaaldieren) of mensen die halal eten? Laat dit dan zeker vooraf weten, dan bekijken we samen of wij het kunnen aanpassen of dat u zelf een alternatief dient te voorzien.
- Zijn er één of enkele personen beschikbaar om gedurende maximaal 10 minuutjes te helpen met het serveren? Dan gaat de bediening nog wat efficiënter en staat er geen wachtrij aan de pan.
BORDEN EN BESTEK
Op aanvraag kunnen wij ook zorgen voor borden en bestek, met een maximum van 100 couverts.
De prijs per couvert (groot plat bord, mes en vork) bedraagt 2,50 EUR incl. btw. We vragen om na de maaltijd de borden en het bestek terug in de dozen te deponeren zodat wij alles ineens weer kunnen meenemen, of om ze daags nadien (vuil in de dozen) zelf terug te brengen.
Wijnglazen en/of frisdrankglazen zijn ook te verkrijgen aan 0,75 EUR incl. btw per glas. Hier met een maximum van 50 stuks per soort. Opgelet: de glazen dienen daags na het feest teruggebracht te worden naar onze winkel in Heverlee (niet afgewassen in de voorziene dozen). Wij blijven immers niet tot het einde van het feest.
Voor grotere groepen vragen we om elders borden, bestek en/of glazen te huren. Er zijn voldoende firma's die dat voorzien, daar zal de prijs dan meestal ook iets lager zijn.
TWEE VERSCHILLENDE SOORTEN PAELLA?
Dit kan vanaf 35 personen, met een minimum van 10 personen per soort.
Paella mixta en vegan paella is de meest gekozen combinatie, andere combinaties zijn uiteraard ook mogelijk.
Bij 2 verschillende paellas wordt een supplement aangerekend. De voorbereiding, installatie, opruim en afwas vragen immers meer tijd en soms is er een extra kok nodig.
Het supplement bedraagt 3 EUR per persoon bij een totaal aantal tot 40 personen. 1,5 EUR per persoon van 41 tot 59 personen en 1 EUR per persoon vanaf 60 personen.
Een voorbeeld: de prijs voor paella mixta voor 50 personen bedraagt 50*21=1050 EUR, de prijs voor paella mixta voor 40 personen + vegan paella voor 10 personen bedraagt 50*23=1150 EUR.
Opgelet: niet elke combinatie is mogelijk. In onze grootste pan koken we tot 48 personen, bij twee soorten voor bijvoorbeeld 63 personen vragen we daarom dat de tweede soort voor minstens 15 personen gekozen wordt. We overleggen dit graag met u.
Zijn er slechts enkele gasten vegetariër of allergisch aan bv. schaaldieren? Soms kunnen wij enkele porties vegan paella (of een andere soort) uit onze takeaway voorzien, in een kleine paellapan die ter plekke in een oven opgewarmd kan worden. Anders vragen we om zelf een alternatief te voorzien voor gasten die geen paella eten. PS: de overgrote meerderheid van de mensen, inclusief kinderen, zijn fan van onze paella ;-)!
ALLERGENEN
Onze paellas zijn glutenvrij.
In de paella mixta en paella de mariscos (zeevruchten) zijn volgende allergenen aanwezig: vis / schaaldieren / weekdieren + in de chistorra-worstjes lactose en mogelijk sporen van soja.
In de paella de carne (vlees) zijn volgende allergenen aanwezig: lactose en mogelijk sporen van soja in de chistorra-worstjes.
In de vegan paella zijn volgende allergenen aanwezig: soja.
Zijn er mensen die geen varkensvlees eten of lactose-intolerant zijn? In dat geval kunnen we de chistorra-worstjes weglaten of vervangen door bv. merguez.
Aarzel niet om bijkomende informatie te vragen indien nodig.
Prijzen (incl. BTW)
De prijs hangt af van het aantal eters (zie onder). Voor 2 verschillende soorten paella wordt een supplement aangerekend (zie hoger). Voor kinderen kan een halve portie gerekend worden.
° 20-24 personen
27 EUR p.p.
° 25-29 personen
25 EUR p.p.
° 30-34 personen
24 EUR p.p.
° 35-39 personen
23 EUR p.p.
° 40-49 personen
22 EUR p.p.
° 50-59 personen
21 EUR p.p.
° 60-69 personen
20 EUR p.p.
° 70-79 personen
19,5 EUR p.p.
° 80-89 personen
19 EUR p.p.
° 90-99 personen
18,5 EUR p.p.
° 100-200 personen
18 EUR
GEEN VERBORGEN KOSTEN
Bovenstaande prijs (al dan niet met supplement bij 2 verschillende soorten paella) is de all-in factuurprijs incl. BTW voor het klaarmaken en serveren van de paella op uw feest.
De enige bijkomende kost is een verplaatsingskost van 1 EUR per km, gerekend van aan onze locatie in Heverlee, ter vergoeding van de brandstof en de extra werkuren. De kilometers voor de heen- én terugweg worden geteld.
Verder kunnen indien gewenst borden, bestek en/of glazen gehuurd worden aan hoger vermelde voorwaarden (zie titel "praktische info").
GOED OM WETEN
Ward en/of Tom, samen goed voor ongeveer 30-jaar paella-ervaring, zijn steeds zelf als kok aanwezig op uw feest. Onze vaste jobstudenten of flexi's werken waar nodig mee als ondersteuning.
We geven niet toe op kwaliteit en maken de paella met de beste ingrediënten en in een fijnere laag zodat de rijst haar mooie textuur behoudt. Zo maken we bijvoorbeeld in een pan van 90 cm een paella klaar voor 25 à 30 personen, en nooit voor 40 of 50.
Sfeerfoto's