Sofrito en salmorreta

    Sofrito is een gemixte saus die onder meer tomaat, ajuin en look bevat. In paella wordt ze gebruikt als smaakmaker, waarbij ze wordt toegevoegd na het aanbakken van vlees of zeevruchten in de pan. Zo geeft het mengsel niet alleen zelf smaak maar maakt het ook alle aanbaksels en bijhorende aromas los.

    In de regio Alicante wordt dikwijls "salmorreta" gebruikt. Naast look en tomaat bevat salmorreta gedroogde ñoras, een lokale paprika- of pepersoort (niet pikant) die de saus een zeer specifieke smaak geeft. Salmorreta is een meerwaarde in alle soorten paella, maar zeker in zeevruchten of vegetarische paella.

    In onze webshop bieden wij een artisanale salmorreta van een kleinschalig, sympathiek familiebedrijf uit Guardamar bij Alicante, waar de ñoras geteeld worden. Zo sympathiek dat ze, speciaal voor ons, zelfs voor een Nederlandstalig etiket hebben gezorgd!

    socarrat

    Bedrijfsinformatie

    FITZ BVBA
    BE0683.717.267

    Like onze facebook-pagina!

    Blijf op de hoogte!

    Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe activiteiten en initiatieven.
    Inschrijven