Ward

  Zaakvoerder | Kan doorgaan als Spanjaard, maar is het niet :-) | Kookt graag en vond zo een nieuwe roeping | Paella is écht zijn ding!

   

  Waarom paella? Moeilijke vraag.

  Misschien werd ik gebeten door de microbe toen ik lang geleden een jaartje doorbracht in Madrid? Waarschijnlijk spelen ook de mooie traditie en het sociale aspect van het gerecht een rol. Zonder twijfel ook het feit dat paella meestal wordt klaargemaakt in de buitenlucht.

  In elk geval blijft de liefde duren en trek ik geregeld naar Valencia om er inspiratie op te doen bij een ervaren lokale chef.

  Wat ruim 15 jaar geleden begon met een occasioneel familiefeestje eindigde begin 2022 met de opening van een nieuwe zaak in onze thuisbasis Heverlee, in de schaduw van de prachtige Abdij van het Park.

  Hier komt alles samen: workshops en teambuildings, afhaalgerechten, catering en een (web-)winkel met paellamateriaal.

  Zo blijven we evolueren, met paella als kern van de zaak!

   

  Tom

  Mede chef-kok en foodie | Leuvenaar met Limburgse tongval | Kan moeilijker doorgaan als Spanjaard :-)

   

  Hoe kwam ik bij Socarrat terecht?

  Na een aantal jaren in de kantoren van Sterrebeek en Zaventem kwam ik erachter dat ik bij de bank mijn droomjob niet zou vinden.

  Daarom besliste ik mijn passie te volgen en deed ik een opleiding als kok. Koken voor vrienden en familie was altijd al een echte hobby, net zoals het veelvuldig uittesten van betere restaurants :-). 

  Bij de pop-up diners van Socarrat in Leuven stak ik mijn oud-collega Ward al geregeld een handje toe. Toen hij wat later de plannen voor zijn nieuwe zaak in Heverlee uit de doeken deed, heb ik niet lang getwijfeld. Al snel kreeg ik de paella-microbe ook te pakken en enkele jaren later zit het gerecht helemaal in mijn vingers.
   
  Daarnaast hou ik ook van de Aziatische keuken. Zo heb ik enkele jaren geleden een hele week opleiding gekregen van een chef in Bangkok. Wie weet toveren we Socarrat binnenkort wel eens een dagje om voor een Aziatisch diner...

  Socarrat. Wat is dat eigenlijk?

  Bedrijfsinformatie

  FITZ BVBA
  Pakenstraat 38
  3001 Heverlee
  BE0683.717.267

  Like onze facebook-pagina!

  Blijf op de hoogte!

  Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe activiteiten en initiatieven.
  Inschrijven